top of page

wo 14 aug

|

Locatie wordt later bepaald

Medusa zoekt dirigent

Studentenkoor Medusa uit Utrecht is op zoek naar een nieuwe dirigent! Start van de functie: januari 2025. Bij interesse graag een mail sturen naar voorzitter.medusa@gmail.com met een motivatie en cv. Deadline 14 augustus 2024.

Medusa zoekt dirigent
Medusa zoekt dirigent

Tijd en locatie

14 aug 2024, 19:00

Locatie wordt later bepaald

Over het evenement

Studentenkoor Medusa uit Utrecht is op zoek naar een nieuwe dirigent. 

Start van de functie: plusminus januari 2025. 

Wie zijn wij? 

Medusa is één van de studentmuziekgezelschappen van Utrecht. Medusa is in 1984 opgericht – en bestaat dit jaar dus 40 jaar! Medusa bestaat grotendeels uit studenten in de leeftijdscategorie 18 tot ongeveer 26 jaar. Het aantal leden verschilt per jaar. We verwachten in januari rond de 25 tot 30 leden te hebben. Medusa bestaat enkel uit vrouwenstemmen, dus in de verdeling sopraan, mezzo, alt, of sopraan 1, sopraan 2, alt 1, alt 2.

Wij repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.10 tot 22.30 uur in Parnassos cultuurcentrum (Kruisstraat 201, Utrecht). Daarnaast repeteren we eens per halfjaar op een zaterdag en eenmaal per halfjaar hebben we een repetitieweekend.

We voeren meestal twee grote concerten per jaar uit, aan het einde van elk semester. Eens in de twee jaar doen we mee aan het UUnited muziekfestival. De volgende editie is in maart 2026. Daarnaast proberen we soms extra projecten te doen, zoals een concert in een verzorgingshuis of op straat.

Een uniek kenmerk van Medusa is dat de muziek die wij zingen heel erg varieert. Zo zingen wij bij ons aankomende concert op 15 juni enkele musicalnummers, zoals ‘Think of me’ van de Phantom of the Opera, popnummers zoals ‘Running up that Hill’ van Kate Bush, ‘Summertime’ van George Gershwin, Oost-Europese Folkmuziek en natuurlijk prachtige klassieke nummers van onder andere Ola Gjeilo.

De voornaamste genres die wij zingen zijn klassiek en folk, maar we proberen ook graag nieuwe dingen uit, zoals musical, pop en jazz.

Wie zoeken wij? 

Wij zoeken iemand die:

  • Iemand die comfortabel uiteenlopende genres dirigeert, of er in ieder geval voor openstaat om dit te proberen.
  • Inhoudelijk mee kan en wil denken over het repertoire en thema’s voor de concerten.
  • Een proactieve, open houding heeft, en diens motivatie en passie over kan brengen aan het koor.
  • Een (bijna) afgeronde koordirectie-opleiding heeft.
  • Bij voorkeur piano kan spelen.
  • Bij voorkeur kan arrangeren.
  • Een goede beheersing van de Engelse taal heeft. We repeteren namelijk in het Engels, vanwege onze internationale leden.
  • Een goede, gezonde balans tussen serieus repeteren en ambitie, en ruimte voor gezelligheid en humor kan vinden.
  • Iemand die het leuk vindt om mee te doen aan extra projecten, zoals een optreden in een verzorgingshuis.

Vergoeding 

Vergoeding volgens adviestarieven van Koornetwerk Nederland. Meer details hierover zullen tijdens het eerste gesprek besproken worden.

Solliciteren 

Graag een mail sturen naar e-mailadres voorzitter.medusa@gmail.com met een motivatie en cv.

De deadline voor het aanmelden is 14 augustus. Gesprekken zullen waarschijnlijk eind augustus/begin september plaatsvinden. Vervolgens zal een selectie uitgenodigd worden om te proefdirigeren. Meer details daarover volgen als reactie op uw aanmelding.

Deel dit evenement

bottom of page